HockeyNews
PLUS

HV-backens matchuppladdning – sex koppar kaffe

(4473) Kristofer Berglund
Jörgen Jarnberger

Publicerad: 18 oktober 2018

FacebookXWhatsApp

En axelskada förstörde fjolåret – men Kristofer Berglund har fått en bra start på den här säsongen.

För HockeyNews.se berättar HV-backen om rehabperioden, säsongsinledningen och sin kaffekonsumtion på matchdagar.

– Jag brukar dricka fem, sex koppar och sedan en energidryck, säger Berglund.

Presenteras i samarbete med ATG

Kristofer Berglund, 30, är inne på sin femte säsong i HV71, men den senaste blev inte alls som han tänkt sig. I oktober förra året, efter bara elva spelade matcher, åkte han på en axelskada, som förstörde resten av säsongen, men Berglund lät sig inte nedslås

–  Det var inte så farligt faktiskt. Man visste att säsongen var körd och då var det bara att ställa in sig på det. Sedan var det lite frustrerande att det behövdes göra en andra operation, för axeln växte fast. De behövde gå in i juni och skära upp lite ärr och sådant. Efter det var det som natt och dag, säger Berglund, som har fått en bra start på den här säsongen. 
30-åringen, som brukar göra kring tio poäng per säsong, står noterad för fyra poäng (1+3) på åtta matcher.

– Poängen brukar komma då och då, ibland lite längre tid mellan. Men det är roligt att bidra på det planet också, men oftast blir det mer andra äpplen, säger Berglund.
Hur känns kroppen efter den långa frånvaro?

– Bra. Bättre och bättre. Jag känner mig starkare och mer tajmad. I ens eget huvud vill man starta där man slutade, men så var det inte riktigt, säger Berglund.

I ett avsnitt av HV71:s podcast ”HV-podden” berättar.Berglund att han har en lite speciell kaffeuppladdning matchdagar, och för HockeyNews.se utvecklar han.

– Jag brukar dricka fem, sex koppar kaffe och sedan en Celsius (energidryck), som i koffein motsvarar två, tre koppar kaffe.

När började du med det här?

– Uppe i Luleå var det nog, och det är väl tio år sedan, säger han.

Hur sover du efter ett sådant kaffeintag?

– Jag har lite strul med att somna. Jag brukar somna vid femtiden, och det är väl det man blir mest trött av, inte matcherna utan att man inte kan sova, säger Berglund och skrattar.

Men han tycker ändå att det är värt det.

– Jag känner en bra effekt av det. Det är en markant skillnad om jag får i mig den mängden koffein eller inte. Då får jag ta det andra sedan. Jag dricker inte kaffe under icke matchdagar, utan det är på matchsamlingen jag trycker igång det, säger han.

– Men det är rätt vanligt. Per Ledin drack väl mycket Red Bull och var bra speedad. Det är en bra grej som kan kicka igång det hela, säger HV-backen.

Gillar du kaffe eller är du bara ute efter effekten?

– På sommaren dricker jag kaffe, men just under vintern försöker jag vänja av mig så man bara får effekten, säger 30-åringen.

För Berglund och hans lagkamrater väntar närmast bortamatch mot Växjö, säsongens första Smålandsderby.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!